S-au decis campioanele handbalului liceal

În întrecerea fetelor, CN „D. Țichindeal” Pedagogic a depăşit în semifinale Lic. „M. Viteazul” Ineu, scor 19-8, în celălalt penultim act Lic. „J. Tajovsky” Nădlac trecând de Lic. „M. Veliciu” Chișineu Criș, scor 13-11. Marea finală a dat câştig de cauză nădlăcanelor, scor 20-16 cu Pedagogic, ultimul loc pe podium revenind handbalistelor din Ch. Criş, scor 13-3 cu Ineul.

Screen Shot 2016-03-30 at 16.00.10Competiţia masculină a avut următoarele semifinale: Colegiul Particular „V. Goldiș” Arad – Liceul „I. Buteanu” Gurahonț 22-8 şi Liceul Tehnologic Sântana – L.P.S. Arad 27-11. Finala mică a revenit celor de la LPS, 18-12 cu Gurahonţ, iar calificarea la faza zonală s-a decis la mare luptă, după un meci în care echipele au alternat la conducere, „particularii” impunându-se cu scorul de 20-19 în faţa merituoşilor sântăneni.

Faza regională se va desfăşura între 25-27 martie, Colegiul Particular „V. Goldiș” Arad deplasându-se la Alba Iulia, iar Liceul „J. Tajovsky” Nădlac la Dr. Tr. Severin, adversare fiind reprezentantele judeţelor: Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Hunedoara şi Alba.

Ediţia din acest a ONSŞ la handbal s-a desfăşurat în memoria regretatului profesor Ioan Buruc, cel care a „ars” pentru sportul pe semicerc. Jucător la Dinamo, „U” Cluj sau Gloria Arad, profesorul Buruc a trecut apoi pe banca suspinelor, unde şi-a dovedit din plin harul pedagogic. Din 2011 lumea handbalului arădean a devenit mai săracă…

Sursa articol si galerie foto: Aradon.ro