Profesia de asistent medical de farmacie la începutul secolului XXI

Joi, 31 martie 2016, la sediul Colegiului a avut loc o prezentare de referate și dezbatere cu tema “Profesia de asistent medical de farmacie la începutul secolului XXI”.

Asistentul medical de farmacie al secolului XXI îşi desfăşoară activitatea într-o societate dinamică, informatizată, într-o permanentă evoluție şi mişcare, un adevărat secol al vitezei. Asistentul medical de farmacie modern este practicianul, centrat pe pacient, responsabil de rezultatul terapeutic şi îmbunătăţirea stării de sănătate a acestuia, comunicarea cu pacientul fiind puntea şi punctul de legătură dintre medicament și eficiența sa. O caracteristică esenţială a profesiei de asistent medical de farmacie este promovarea excelenţei în exercitarea profesiei, pentru a aduce beneficii sănătăţii populaţiei.

Profesia de asistent medical de farmacie se asimilează profesiei de asistent medical, ceea ce înseamnă că avizul de liberă practică pentru cei care termină școala postliceală poate fi obținut doar de la Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moşelor şi Asistenţilor Medicali din România (O.A.M.G.M.A.M.R.).