Resurse Materiale

Colegiul Particular “Vasile Goldiş”Arad își desfășoară activitatea în 3 corpuri de clădiri, dispunând de 11 de săli de clasă, cabinete, laborator firma de exerciţiu, laborator de informatică, laborator de tehnică farmaceutică, săli de demonstraţie (nursing),  bibliotecă,  sală de gimnastică şi un teren de sport .

Toate sălile de curs, laboratoarele, cabinetele si sălile de nursing sunt dotate cu mobilier modern,  tablă SMART, video-proiector si laptopuri/calculatoare  conectate la internet care permit un demers didactic modern. Scoala dispune de 24 laptopuri si 67 calculatoare cu conexiune la internet, din care 62 sunt la dispoziţia elevilor. Pentru desfășurarea în bune condiții a activităților didactice online si sprijinirea elevilor fără posibilități financiare în achiziționarea de dispozitive electronice, școala a achiziționat, din fonduri proprii, camere video și 20 tablete HUAWEI .

Instituţia noastră a ţinut pasul cu tehnologia şi a achiziţionat cele mai moderne echipamente. Printre acestea, tabla interactivă Smart Board reprezintă un mijloc ultramodern de interacţionare cu elevii, transformând spaţiul educaţional intr-un spaţiu dinamic, interactiv. Prin intermediul suprafeţei senzitive de pe tabla interactivă, orice aplicaţie aflată pe calculator poate fi activată şi controlată prin simpla atingere a tablei. Se pot crea diferite documente sau se pot deschide materiale didactice deja existente. Cu ajutorul markerelor speciale tabla interactivă stârneşte cel mai mult interesul elevilor, care au dat rapid creta la o parte pentru creionul electronic.

Biblioteca şcolară contribuie la creşterea calităţii învăţământului, fiind un suport necesar activităţilor de educaţie (formare) atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice. Principala menire a acesteia este de a pune la dispoziţia utilizatorilor întreaga informaţie necesară, precum şi instrumentele de documentare şi metodologia de utilizare a lor. Colegiul dispune şi de o Bibliotecă digitală –Biblioteca școlară Vodafone prin care elevii pasionaţi de lectură pot să îşi descarce titlurile preferate, direct pe telefonul mobil sau pe tabletă, printr-o simplă scanare a unui cod QR, de pe Biblioteca Digitală, sau accesând http://www.bibliotecapemobil.ro.

În baza parteneriatului încheiat cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, atât elevii, cât şi cadrele didactice ale colegiului au acces gratuit la toate serviciile Bibliotecii Universitare „Tudor Arghezi” din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”din Arad.